Høstgulrotkakegrøt med mandelsmør og kokosyoghurt
Den perfekte måten å varme opp en høstmorgen med; en grøt som lukter gulrotkake. Topp med nøtteaktig mandelsmør, kjølig kokosnøttyoghurt og sursøtt eple. Det er også godt å strø over litt chiafrø eller kokosflak.
2 porsjoner
Ingredienser
2 dl speltflak (eller havregryn)
1 gulrot
3 dl vann
2 dl urtedrikk
1/2 ts malt kanel
1/2 ts malt kardemomme
1 klype flaksalt
Topping
Mandelsmør
Kokos yoghurt
1 rødt eple
2 tørkede aprikoser
flak salt-
Gjør dette
Skrubb og riv gulroten fint. Ha spelt, gulrot, væske og krydder i en kjele og kok opp. La småkoke i 5 minutter, rør av og til, til du har en kremet grøt. Tilsett litt mer væske hvis du ønsker en løsere grøt. Smak til med salt.
Skjær eplet i tynne strimler. Riv de tørkede aprikosene.
Del grøten i to boller. Topp med mandelsmør, kokosnøttyoghurt, eple og aprikos. Dryss over litt flaksalt.